18.10.2018Hellevoetsluis

20 woningen Wee Weneestraat

Maasdelta ontwikkelt en realiseert samen met Waal 20 nieuwe huurwoningen in de vorm van een turn-key overeenkomst. Waal werd daartoe geselecteerd op basis van prijs, kwaliteit en bouwtijd.

In de wijk Nieuwenhoorn in Hellevoetsluis is sprake van landelijk wonen met een dorps karakter. De slechte bouwkundige en energetische staat van de bestaande woningen bood onvoldoende perspectief om de woningen tot einde levensduur (24 jaar) zonder grote investering te exploiteren. Een grote investering om de levensduur te verlengen, was niet wenselijk. Sloop nieuwbouw was dan ook de beste optie.

De 20 eengezinswoningen in het noordelijke gedeelte van de Wee Weneestraat zijn verdeeld over 5 blokjes van 4 woningen. De huidige huurders krijgen terugkeergarantie. Dit houdt in dat zij gedurende de sloop van hun oude woning en bouw van de nieuwe woning in een wisselwoning verblijven. Uitgangspunt is dat zij terugkeren op hetzelfde adres in de straat in een gelijkwaardige woning qua grootte.

De nieuwe woningen werden in samenwerking met Rob Ruoff architecten uitgewerkt. Daarbij is de jaren ’50 stijl aangehouden om zo goed mogelijk op de bestaande bouw in de wijk aan te sluiten. De woningen hebben een oppervlakte van circa 100 m2 GBO en tellen 3 slaapkamers. Ze hebben een achtertuin met berging. De woningen zijn energiezuinig en zullen zonder gasaansluiting worden uitgevoerd.

Foto: Waal Bouw

   terug naar projecten overzicht

Gerelateerde projecten

  • 21.12.2018 Maassluis

    27 sociale woningen Dirk Zwagerstraat

    Op een braakliggend terrein in Maassluis wordt deze nieuwe woningbouw ontwikkeld. De ontwikkeling van de nieuwe straat zorgt voor een ruimtelijke afronding van de aangrenzende woonwijk en zal de verbinding vormen tussen de A.E. Maasstraat en de Heldringstraat. In dit project is elke woning gasloos en voorzien van een installatieunit van Factory Zero. Eén zijde van het dak is voorzien van PV-panelen. Voor bijna alle woningen kan een EPV vergoeding worden aangevraagd. Een aantal woningen wordt aan de straatzijde voorzien van een ‘dove gevel’, omdat deze woningen een zwaardere geluidsbelasting kennen.

  • 24.08.2018 Sommelsdijk

    Herbouw bedrijfspand Wijnkoperij Van Eesteren

    Het voormalige bedrijfspand wordt volledig opnieuw opgebouwd. Het pand is uitgebreid met een zijvleugel. Bouwbedrijf Peeman is de aannemer van dit project en Kievit Warmte verzorgt de installaties.