21.12.2018Maassluis

27 sociale woningen Dirk Zwagerstraat

Op een braakliggend terrein in Maassluis wordt deze nieuwe woningbouw ontwikkeld. De ontwikkeling van de nieuwe straat zorgt voor een ruimtelijke afronding van de aangrenzende woonwijk en zal de verbinding vormen tussen de A.E. Maasstraat en de Heldringstraat.

In dit project is elke woning gasloos en voorzien van een installatieunit van Factory Zero. Eén zijde van het dak is voorzien van PV-panelen. Voor bijna alle woningen kan een EPV vergoeding worden aangevraagd.

Een aantal woningen wordt aan de straatzijde voorzien van een ‘dove gevel’, omdat deze woningen een zwaardere geluidsbelasting kennen.

Foto: Waal Bouw

   terug naar projecten overzicht

Gerelateerde projecten

  • 09.10.2017 Dirksland - Herkingen - Ooltgensplaat

    47 NOM woningen

    47 NOM woningen oftewel Nul-op-de-Meter woningen worden gebouwd in verschillende dorpen op Goeree-Overflakkee in opdracht van Kroon en de Koning. Woningbouwvereniging FidesWonen is eigenaar van deze gelijkvloerse Nul-op-de-Meter woningen. Er komen seniorenwoningen en appartementen op een braakliggend terrein aan Korteweegje en in de Margrietlaan in Dirksland en ook in Herkingen en Ooltgensplaat. Het ontwerp houdt rekening met de bebouwing in de omgeving en past er goed tussen. We verwachten de eerste bouwactiviteiten in het vierde kwartaal van 2017 en de oplevering in 2018.

  • 18.09.2015 Nieuwe-Tonge

    Het Tuundurp

    De nieuwbouw van het hart van Nieuwe-Tonge: ‘Het Tuundurp’, is nu officieel van start gegaan. De bewoners van de Ds. van Baerlestraat zijn begin dit jaar allemaal verhuisd. Er werden al snel voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd en op 1 april werd gestart met de sloop van de Ds. van Baerlestraat Het bouwprogramma Welke woningen worden er nu ook al weer in die eerste fase gebouwd? Dit is het assortiment: 4 grotere eengezinswoningen, 10 kleinere eengezinswoningen en 4 kleinere seniorenwoningen. De woningen worden gebouwd door Waal uit Vlaardingen die samen met de architect RoosRos en WoongoedGO dit project op maat heeft ontwikkeld.