29.05.2018Amsterdam

58 woningen Houthaven Waterdeel

De Houthaven in Amsterdam ondergaat een metamorfose. In vroegere tijden losten vrachtschepen uit heel Europa hier hun boomstammen. Nu wordt op verschillende plekken in het gebied gewerkt aan een woonwijk op 10 fietsminuten van het centrum. Een prachtige eilandenwijk. Nieuwe ‘grachten’ worden nog gegraven, eilanden ontstaan en nieuwe pieren worden gebouwd. In totaal komen in Houthaven 7 woongebieden: waterrijk, autoluw en met in totaal circa 2.000 woningen en ruim 70 woonboten.

De Houthaven wordt een kleinschalige stedelijke buurt met smalle straatjes, veel ruimte voor groen en water: autoluw en bootjesrijk. De woningen worden hooguit 4 tot 5 verdiepingen hoog, alleen op de nieuwe Pontsteiger komt een spectaculair appartementengebouw met circa 250 appartementen. Pier 2 bestaat in totaal uit 150 eengezinswoningen van 3 tot 5 verdiepingen en biedt op de kop ruimte aan een aantal nieuwe woonboten. Het Waterdeel bestaat uit 58 nieuwbouwwoningen. Er is volop keuze voor als je iets groter, of juist net iets kleiner, of op een hoek wilt wonen. Door de vides en de split-levels zijn verrassende en flexibele indelingen mogelijk. Bij elke woning hebben de bewoners de mogelijkheid een aanlegsteiger te maken van 2,5 x 2,5 m., om bootjes aan te meren. Onder een gedeelte van Pier 2 komt een ondergrondse parkeervoorziening voor alle woningen.

Foto: Waal, Vlaardingen

   terug naar projecten overzicht

Gerelateerde projecten

  • 05.04.2017 Oude-Tonge

    Marinapark Suijssenwaerde

    Op Marinapark Oude-Tonge heeft Kievit Warmte sinds 2006 onder de naam Suijssenwaerde in de eerste fase reeds 88 woningen voorzien van installaties. Het Marinapark Oude-Tonge voorziet in verdere realisering en voltooiing van het park op reeds aangelegde schiereilanden met 5 nieuwe woningtypes welke qua bouwaard en materialisatie zijn geïnspireerd op de woningen uit de eerste fase maar met een grotere inhoudsmaat. Het ontwerp heeft een duidelijk nautisch karakter en alle woonvertrekken zijn gericht op het water.

  • 01.03.2017 Amsterdam

    62 woningen Houthaven

    Er gebeurt heel veel in de Houthaven in Amsterdam. Een transformatie van industrieterrein en water naar een woonbuurt. In opdracht van Waal uit Vlaardingen mogen wij de installaties maken van parkeerkelder tot en met de complete woonhuis installaties welke voorzien zijn van verwarming, ventilatie, koeling en worden voorzien van zeer luxe sanitair.