04.12.2019Maassluis

64 appartementen Sluispolder

De sociale huurappartementen van ‘De Nieuwe Vliet’ hebben een oppervlakte van ca. 70 m2 en zijn gericht op senioren. Ze worden gebouwd aan de overkant van het huidige seniorencomplex dat medio 2020 zal worden gesloopt. Voor alle huidige bewoners die hebben aangegeven te willen verhuizen naar het nieuwe complex, is er plek.
Het project omvat ook een wijkcentrum van ca. 245 m2, bestaande uit een recreatiezaal met bar, bestemd voor ontmoeting en activiteiten voor bewoners van het complex en de wijk.
Voor de verwarming en koeling van de woningen wordt gebruik gemaakt van bodemwarmte in combinatie met een warmtepomp en PV-panelen en wordt geinstalleerd door Kievit Warmte in samenwerking met Klimaatgarant. De woningen zijn gasloos.
Het nieuwbouwplan kwam tot stand dankzij intensief overleg tussen Maasdelta, de bewonerscommissie en de klankbordgroep. De verwachte bouwtijd van het complex is ca. 15 maanden.

Foto: Waal Bouw

   terug naar projecten overzicht

Gerelateerde projecten

  • 09.10.2017 Dirksland - Herkingen - Ooltgensplaat

    47 NOM woningen

    47 NOM woningen oftewel Nul-op-de-Meter woningen worden gebouwd in verschillende dorpen op Goeree-Overflakkee in opdracht van Kroon en de Koning. Woningbouwvereniging FidesWonen is eigenaar van deze gelijkvloerse Nul-op-de-Meter woningen. Er komen seniorenwoningen en appartementen op een braakliggend terrein aan Korteweegje en in de Margrietlaan in Dirksland en ook in Herkingen en Ooltgensplaat. Het ontwerp houdt rekening met de bebouwing in de omgeving en past er goed tussen. We verwachten de eerste bouwactiviteiten in het vierde kwartaal van 2017 en de oplevering in 2018.

  • 09.07.2019 Oude Tonge

    93 woningen Molenpolder

    Plezierig wonen is uzelf thuis voelen op een unieke plek in de woning van uw dromen. Molenpolder sluit aan bij het dorpse karakter van Oude-Tonge. Het hart van het plan is een sfeervol, groen (dorps)plein waar de statige woningen rondom gesitueerd zijn. Er zijn verschillende woningen zoals twee-onder-een kap, hoekwoning, levensloopwoning en ook een aantal hoekwoningen met aangebouwde garage. Dus voor iedereen wat wils! Bij de twee-onder-een kap woningen heeft u strakke raampartijen met veel lichtinval. U heeft ook de optie om een uitbouw te doen op de begane grond van 1,2 of 2,4 meter. De hoekwoning bied diverse uitbouwmogelijkheden.