16.11.2019Maassluis

48 woningen Het Balkon

De nieuwe wijk Het Balkon aan de Nieuwe Waterweg is jong, ruim opgezet en rijk aan groen- en speelvoorzieningen. De nieuw ontworpen boulevard die langs de Nieuwe Waterweg loopt is een publiekstrekker. In het ontwerp zijn op diverse plaatsen aantrekkelijk ingerichte trappen, verblijfsplekken en kunstwerken opgenomen.

Kenmerkend voor de stedenbouwkundige opzet is de Boulevardstrook langs het water waar woontorens en boulevardwoningen elkaar afwisselen. Hierachter bevinden zich blokken hof- en laanwoningen waartussen pleinen worden gerealiseerd. Door de woningen en appartementen in verschillende bouwhoogtes en stijlen uit te voeren, ontstaat een afwisselend straatbeeld.

De architectuur van de 48 hof- en laanwoningen wordt gekenmerkt door een flinke variatie en doet denken aan de sierlijke architectuur uit de beginjaren van de 20e eeuw. In de gevels worden meerdere baksteensoorten en tal van stijlornamenten verwerkt waaronder betonnen raam- en deurkaders, smeedhekwerken, spekbanden, houten lijstwerk en tal van metselwerk ornamenten. Het woonoppervlak varieert van 114 tot 147 m2.

Waal verzorgt in opdracht van de ontwikkelingscombinatie de volledige planontwikkeling en realisatie. De woningen worden uitgevoerd in een kalkzandsteen/breedplaat-bouwsysteem. De bewoners kunnen de woning naar eigen inzicht indelen en inrichten. Naast tal van uitbreidings- en indelingsopties waaronder uitbouwen, dakkapellen of zolderindelingen is het ook mogelijk om individuele wensen te laten vertalen in het ontwerp. Binnen het concept leefiD worden de persoonlijke leefideeën van de woonconsument uitgewerkt tot een ideaal thuis.

Foto: Waal Bouw

   terug naar projecten overzicht

Gerelateerde projecten

  • 07.12.2015 Rotterdam

    28 woningen Hof aan de Hef

    Hof aan de Hef is de nieuwbouw die komt tussen de Prins Hendrikkade, Van der Takstraat, Burgemeester Hoffmanplein en Tulpstraat. Heel bijzonder is dat je privé buitenruimtes hebt én een gezamenlijke hof, die je deelt met de andere bewoners rond de hof. Het Noordereiland is een van de meest bijzondere plekken van Rotterdam. Supercentraal, aan het water en toch een historische en veilige woonomgeving. Een supermarkt, een basisschool, galerietjes en cafés vind je op het eiland zelf. Nog meer voorzieningen liggen op een paar minuten fietsen.

  • 06.02.2017 Den Haag

    43 woningen Vroondaal

    Inmiddels zijn we bezig met de voor ons derde fase van 43 woningen Vroondaal aan de rand van Den Haag, een vervolg op de reeds eerder gemaakte 68 woningen. De woningen zijn van een hoog afwerkingsniveau zowel buiten als binnen en dat blijkt wel uit de gemaakte installaties en luxe badkamers.