20.05.2021Goedereede & Ooltgensplaat

Gemeente Goeree-Overflakkee zet zich in voor een duurzame toekomst. Een toekomst waarin op het eiland steeds minder energie wordt verbruikt, en de energie die nodig is wordt gewonnen uit schone, duurzame energiebronnen. Waar zuinig wordt omgegaan met de grondstoffen en ons natuurlijk kapitaal. Een toekomst waarin het ook voor de generaties na ons prettig leven is. De gemeente wil met de inwoners, ondernemers en andere partijen samenwerken om zo snel als mogelijk volledig energieneutraal zijn.

Voor de Gemeente Goeree-Overflakkee maken we onder andere de gemeentewerkplaats in Goedereede en MFC ’t Centrum in Ooltgensplaat gasloos met betrekking tot de klimaatinstallaties.

   terug naar projecten overzicht

Gerelateerde projecten

  • 09.10.2017 Dirksland - Herkingen - Ooltgensplaat

    47 NOM woningen

    47 NOM woningen oftewel Nul-op-de-Meter woningen worden gebouwd in verschillende dorpen op Goeree-Overflakkee in opdracht van Kroon en de Koning. Woningbouwvereniging FidesWonen is eigenaar van deze gelijkvloerse Nul-op-de-Meter woningen. Er komen seniorenwoningen en appartementen op een braakliggend terrein aan Korteweegje en in de Margrietlaan in Dirksland en ook in Herkingen en Ooltgensplaat. Het ontwerp houdt rekening met de bebouwing in de omgeving en past er goed tussen. We verwachten de eerste bouwactiviteiten in het vierde kwartaal van 2017 en de oplevering in 2018.

  • 18.09.2015 Nieuwe-Tonge

    Het Tuundurp

    De nieuwbouw van het hart van Nieuwe-Tonge: ‘Het Tuundurp’, is nu officieel van start gegaan. De bewoners van de Ds. van Baerlestraat zijn begin dit jaar allemaal verhuisd. Er werden al snel voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd en op 1 april werd gestart met de sloop van de Ds. van Baerlestraat Het bouwprogramma Welke woningen worden er nu ook al weer in die eerste fase gebouwd? Dit is het assortiment: 4 grotere eengezinswoningen, 10 kleinere eengezinswoningen en 4 kleinere seniorenwoningen. De woningen worden gebouwd door Waal uit Vlaardingen die samen met de architect RoosRos en WoongoedGO dit project op maat heeft ontwikkeld.