• 1886
 • 1940
 • 1956
 • 1962
 • 1964
 • 2005
 • 2017

Vandaag de dag is Kievit Warmte een professioneel installatiebedrijf met veel particuliere klanten en grote zakelijke klanten. We zijn een familiebedrijf met ruim zestig jaar ervaring. In die tijd groeiden onze diensten mee met het klantenbestand. Toch gaat de historie van Kievit Warmte maar liefst terug tot in de negentiende eeuw.

 • 1886
  Dorpssmid

  Het was in 1868 dat de familie De Mooy vanuit Ouddorp naar Sommelsdijk verhuisde. De familie woonde op de Oostdijk en drie broers openden een smederij. In de smederij waren twee smeden tegelijk aan het werk. Ze maakten hoefijzers, besloegen paarden, slepen de ploegen en maakten ijzeren wielbanden voor rijtuigen.

 • 1940
  Van kolen naar olie en gas

  In 1940 kwam Cornelis Kievit als knecht in dienst bij gebroeders De Mooy. Cornelis had een opleiding gevolgd aan de machinistenschool in Brielle. Alleen gaf zijn vader hem geen toestemming om te gaan varen. Aanvankelijk ging Cornelis voor zes weken aan de slag in de smederij. Het werd uiteindelijk vijftien jaar. Tot de jaren zestig stookte de meeste huishoudens nog op kolenkachels. Deze kachels werden schoongemaakt in de smederij. Bij de aansluiting van de gasleiding kwamen er nieuwe kachels op het eiland. Zodoende paste de smederij zich aan op het onderhoud van gaskachels.

 • 1964
  Echt familiebedrijf

  In 1956 kocht Cornelis de smederij en het pakhuis van de gebroeders De Mooy. Samen met zijn zoon Ser startte hij het bedrijf C. Kievit & Zn v/h gebr. De Mooy. Hier ligt de basis voor Kievit Warmte. De vrouw van Cornelis, Aria, verzorgde de administratie, deed de inkopen en had contact met de ‘reizigers’, de vertegenwoordigers. Als Ser in 1962 als firmant in de zaak komt, is de smederij veranderd in een installatiebedrijf. Al snel volgt een nieuwe bedrijfsnaam die aansluit bij de hoofdwerkzaamheden de aanleg van cv-, water- en gasinstallaties: Kievit Warmte. Als er in 1964 een nieuw pand betrokken wordt aan de Oostdijk is er ook witgoed te koop.

 • 2005
  Duurzame nieuwbouw

  De broers Leo en Cees Kievit nemen in 1998 de zaak over. Zij beseffen aan het begin van het millennium dat Kievit Warmte toe is aan een nieuwe locatie. De uitbreiding van de werkzaamheden en het groeiende personeelsbestand maken het pand aan de Oostdijk te krap. Er is een nieuw pand nodig om de vertrouwde service te kunnen garanderen. Nadat Cornelis en Ser samen de eerste paal van het pand aan de Industrieweg in Middelharnis slaan, is het in mei 2004 tijd voor de verhuizing naar dit duurzame pand. Op dat moment is ons bedrijfspand als een van de eerste bedrijven op Goeree-Overflakkee voorzien van installaties voor duurzame energie. Kievit Warmte stelt duurzame energie voorop.