Eenvoud, energiezuinig
en duurzaam

Een technische installatie moet zo ontworpen zijn dat hij optimaal functioneert met zo min mogelijk technische (hulp)middelen. Bij een installatie die fossiele brandstoffen verbruikt, staat energiezuinigheid voorop. Duurzame technieken om te verwarmen, koelen en ventileren zijn bij Kievit Warmte eerste keus. Zo houden we de aarde leefbaar voor volgende generaties. Daarom zijn de installaties in ons bedrijfspand stuk voor stuk duurzaam.

Klanttevredenheid

Al ruim zestig jaar staat Kievit Warmte voor uitstekende service. Wij hebben in deze periode een reputatie opgebouwd die we verder uitbouwen. Daarom staat klanttevredenheid centraal in ons werk. Naast de snelle service die u van ons gewend bent en het vakmanschap van onze monteurs.

Uiteraard staat ook bij de ontwikkeling van omvangrijke projecten staat klanttevredenheid centraal. Werkmethodes als BIM en LEAN, bekende begrippen uit de bouwkundige wereld, zijn geïntegreerd in onze werkwijze in ontwerp en uitvoering.

BIM

Binnen een bouwproces werken uiteenlopende partijen intensief samen aan een project. Een dynamisch proces waarin rollen en verantwoordelijkheden regelmatig verschuiven. De bouwplaats zelf is bovendien ook continu in beweging. Al die verandering vergroot de kans op fouten. Het Bouw Informatie Model (BIM) helpt ons fouten en kosten flink te beperken. Met BIM bouwen een gebouw of installatie eerst als digitaal 3D-model. Alle betrokken partijen werken met dezelfde informatie en zien zodoende van elkaar wat er gebeurt. Deze werkwijze maakt gelijktijdig ontwerpen en realiseren mogelijk, waardoor we fouten en kostenoverschrijding op tijd signaleren en kunnen vermijden tijdens de bouw. Kievit Warmte gebruikt BIM samen met aannemers in de regio voor nieuwe

LEAN

LEAN Lean is een manier van werken op het snijvlak van klanttevredenheid, belasting van het milieu en kostenbesparing. Dat lukt door de traditionele organisatie om te keren. Normaal gesproken maakt de aannemer de bouwplanning. Maar bij Lean maken leveranciers en onderaannemers met elkaar een effectieve planning. De aannemer bepaalt de randvoorwaarden, zoals oplevering. Deze bottom-up-aanpak zorgt ervoor dat werkzaamheden optimaal op elkaar aansluiten. Het resultaat: tijdig bestellen en precies op tijd afleveren op de bouwplaats. Het levert een stevige besparing op in offertes en calculaties.